Zakelijke e-mail ontvangen en verzenden, wel of geen aparte inbox?

E-mails versturen en ontvangen, we doen het vrijwel allemaal dagelijks. Waar je vroeger nog blij was als je eens een mailtje ontving geldt dat nu bijna voor de ouderwetse briefpost. Maar hoe zit dat nou met zakelijke e-mail ontvangen en verzenden? Ook zakelijk wordt er veel gemaild, misschien nog wel méér zelfs. Er zijn nog steeds aardig wat kleine bedrijven die een simpel @outlook.com mailadres hebben of hun privémail ook voor zakelijke doeleinden gebruiken.

Hieronder vertel ik je meer over het gebruiken van een zakelijk e-mailadres.

 

E-mailadres bij domeinnaam en hosting

Veel hostingbedrijven bieden tegenwoordig één of meerdere e-mailadressen aan bij een domeinnaam en hosting. Voordeel hiervan is dat je e-mailadres eindigt op je websiteadres. Zo hebben wij bijvoorbeeld info@planetwebdesign.nl. Het oogt professioneel en mensen weten ook gelijk naar wie ze een mail sturen, namelijk Planet Webdesign. Bij een e-mailadres als henkjansen64@outlook.com weet je dat het waarschijnlijk Henk Jansen is, maar welk bedrijf daar bij hoort..?

 

Aparte e-mailbox of doorsturen?

 

Met een e-mailadres bij je hosting heb je in principe twee opties: een inbox voor je @domein.nl e-mailadres of de e-mail doorsturen naar een ander adres. Dat laatste zie je wel eens gebeuren als een werknemer bij een bedrijf op vakantie is en een collega tijdelijk waarneemt. Het is natuurlijk ook mogelijk om je e-mail door te zenden naar je privémail. Dit heeft als voordeel dat je maar één inbox hebt. Hou er wel rekening mee dat wanneer je beantwoord de ontvanger wel je privémail als afzender te zien krijgt.

Met een aparte inbox blijven je privémail en zakelijke mail gescheiden. Daarnaast kun je op die manier ook verschillende afdelingen apart houden. Denk aan een algemeen e-mailadres voor informatie en aanvragen en een adres waarop alles wat met social media te maken heeft binnenkomt.

 

Ga jij voor een aparte e-mailbox of stuur je toch liever je mail door naar je privémail?

bak koffie doen?

Stuur me een mail en dan spreek ik je snel!